Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

ΠάτραΣτην πόλη μας λειτουργούν πέντε ΚΟΠΑ, ένα για κάθε ημέρα της εβδομάδος!!!

Πάτρα

Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας

Θα μας βρείτε:

I. Τη Δευτέρα 7-8:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων

 

II. Την Τρίτη 6:30-8:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας

 

III. Την Τετάρτη 6:30-8:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου.

 

IV. Την Πέμπτη 7:30–9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. γενεσίου Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, Παραλία Πατρών.

 

Γραμμή αναζήτησης βοήθειας: 6984814013

e-mail: copapatras@gmail.com

Ιατρείο Αλκοολογίας Π.Π.Γ.Ν. Πάτρας  (για ραντεβού) τηλ. 2610 990000

 

Πάτρα, 17/04/2014

 

Αγαπητοί φίλοι, φίλες και συνεργάτες,

 

Ήρθε πάλι για μας η ώρα να επικοινωνήσουμε μαζί σας με τις πασχαλινές ευχές μας και τα νέα μας από το πρώτο τετράμηνο του έτους!

 1. Στις 14 Ιανουαρίου 2014 ανταποκριθήκαμε σε ακόμα μία πρόσκληση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα του παλαιού μας Υπηρέτη-Δάσκαλου και Καθηγητή του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Δρίτσα. Συμμετείχαμε με παρουσίαση του θέματος «Η προσέγγιση Hudolin» από την Υπηρέτη-Δάσκαλο κ. Καικιλία Κατσιβαρδά και τα μέλη οικογενειών Μαρία και Δημήτρη Κοτσιά. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Εξαρτήσεις: νέες προοπτικές και προκλήσεις».
 2. Στις 15 Ιανουαρίου 2014, ανταποκριθήκαμε σε πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, που διοργάνωσε δράσεις ευαισθητοποίησης για τον εθελοντισμό σε σχολεία της Πάτρας. Πραγματοποιήσαμε παρουσίαση από την Υπηρέτη – Δάσκαλο, κ. Ελένη Αθανασοπούλου, με θέμα «Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ Πάτρας… λίγα λόγια για μας και τον εθελοντισμό..» στους μαθητές και τους καθηγητές του 13ου Γυμνασίου Πατρών.
 3. Στις 30 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΟΠΑ Πάτρας. Η γιορτή φιλοξενήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Γενεσίου Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Παραλία Πατρών, όπου λειτουργεί και το «νεότερο» από τα κλαμπ της πόλης μας. Οι οικογένειες ετοίμασαν φαγητά και γλυκά και πραγματοποιήθηκε interclub όπου βραβεύτηκαν για ακόμα μία φορά μέλη οικογενειών των ΚΟΠΑ Πάτρας για τα έτη νηφαλιότητας που συμπλήρωσαν! Στο interclub συμμετείχαν τόσο ο πάτερ Αντώνιος Ρουμελιώτης όσο και μέλη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τα οποία είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας!
 4. Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών για τη διπλή πρόσκληση που μας έστειλε για την παρακολούθηση της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Ζωρζ Νταντέν ή ο ανύπαρκτος σύζυγος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή. Η πρόσκλησή τους ήρθε την κατάλληλη στιγμή ώστε να την κληρώσουμε για τα μέλη μας στη γιορτή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας!
 5. Στις ημέρες που ακολούθησαν, η Υπηρέτης-Δάσκαλος κ. Καικιλία Κατσιβαρδά που υπηρετεί το Κλαμπ στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ιωάννη Παραλίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να παρουσιάσει τόσο το έργο όσο και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΟΠΑ Πάτρας, αλλά και ο Ελληνικός Σύλλογος ΚΟΠΑ (ΕΣΚΟΠΑ) –που έχει έδρα την Πάτρα- σε συζήτηση με το Δήμαρχο Πατρέων, κ. Γιάννη Δημαρά και τους συνεργάτες του, επ’ αφορμή του εκεί εκκλησιασμού τους και της συνάντησης που ακολούθησε με τους ενορίτες.
 6. Στις 24 Φεβρουαρίου 2014 η ταμίας του ΕΣΚΟΠΑ και Υπηρέτης-Δάσκαλος των ΚΟΠΑ Πάτρας κ. Έλσα Μακρυκώστα και το μέλος του ΔΣ του ΕΣΚΟΠΑ και μέλος των ΚΟΠΑ Πάτρας κ. Ευανθία Τσερεντζούλια παρακολούθησαν ενημέρωση για το πρόγραμμα «We are all citizens» από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
 7. Στις 22 Μαρτίου 2014 τα ΚΟΠΑ Πάτρας πήγαν θέατρο σύσσωμα, αυτή τη φορά! Τα μέλη των οικογενειών παρακολούθησαν την παράσταση Online σε σκηνοθεσία και επιλογή κειμένων Γιώργου Ρούφα. Λίγα λόγια για την παράσταση μπορεί κανείς να βρει στο ακόλουθο link http://www.dipethepatras.gr/?nid=3006. Από τη μεριά μας να ευχαριστήσουμε θερμά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τόσο για την πρόσκληση όσο και για την έμπνευση που μας έδωσε αυτή η επαφή.

 

Πάτρα, 23/12/2013

Αγαπητοί φίλοι, φίλες και συνεργάτες,

 

Αυτό είναι το τελευταίο newsletter του 2013! Έρχεται σε σας με τα τελευταία νέα μας και τις ευχές μας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

1.

Όπως θα είδατε και στην τελευταία μας ανακοίνωση στις 2/11/2013 πραγματοποιήθηκε στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Τομέα Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών η ημερίδα με τίτλο «10 χρόνια ΚΟΠΑ Πάτρας: χθες – σήμερα – αύριο»! Με το newsletter αυτό θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε τους φίλους και τους χορηγούς που μας στήριξαν, χωρίς τους οποίους η ημερίδα δε θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Την ίδια στιγμή θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε μερικούς για ιδιαίτερους λόγους, που όλοι θα καταλάβετε.

Επιτρέψτε μας, λοιπόν, ξεχωριστά να ευχαριστήσουμε την κ. Ρουμπίνη Πανδή, η οποία αφιλοκερδώς και με έμπνευση, καλαισθησία και ζεστασιά, δημιούργησε –για άλλη μία φορά- για τις γραφιστικές μας ανάγκες αφίσα, πρόσκληση, βεβαιώσεις συμμετοχής/εισηγητών, flyers και κάρτες κ.λπ. Το ιδιαιτέρως εντυπωσιακό στη συνεργασία μας με την κ. Πανδή, εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, έχει υπάρξει η σταθερή της προθυμία να εργάζεται για εμάς εθελοντικά σε συνδυασμό με τον αμείωτο επαγγελματισμό της.

Ξεχωριστά αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε και τον κ. Ανδρέα Τριανταφυλλίδη του Coffee Time (Παντανάσσης 65, Πάτρα), όχι μόνο για την προσφορά του σε είδη (μηχανή και καφές) μα και γιατί ο ίδιος ήρθε, διέθεσε χρόνο και τεχνογνωσία και βοήθησε στο στήσιμο και την άψογη λειτουργία του μπουφέ, που στήθηκε για τα διαλείμματά μας.

Για το τέλος κρατήσαμε κι ευχαριστούμε θερμά την ψυχίατρο κ. Βιολέτα Σιγάλα-Κοντούδη, Διευθύντρια του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών και την ψυχολόγο του Κέντρου κ. Νάντια Κοτσή, την οποία νιώθουμε «δικό μας άνθρωπο» μιας και είναι μία παλαιόθεν εκπαιδευμένη υπηρέτης-δάσκαλος και βαθιά γνώστης της μεθόδου Hudolin. Οι κυρίες Σιγάλα-Κοντούδη και Κοτσή έκαναν δυνατή τη συνεργασία και συνεννόησή μας με τους υπεύθυνους για τον πανέμορφο χώρο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, μα κυρίως τον κάνανε οικείο και φιλόξενο για τις οικογένειες των ΚΟΠΑ Πάτρας και τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα.

 

2.

Στις 2/12/2013 τα ΚΟΠΑ Πάτρας ανταποκριθήκαμε σε πρόσκληση της κ. Κλωνή, καθηγήτριας του ΑΤΕΙ Πάτρας και συγκεκριμένα της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. Συμμετείχαμε με παρουσίαση από την Υπηρέτη-Δάσκαλο κ. Καικιλία Κατσιβαρδά και τα μέλη οικογενειών Βάσω Παναγοπούλου (εκπαιδευμένη υπηρέτη-δάσκαλο, επίσης) και Δημήτρη Κοτσιά. Στο αμφιθέατρο της ΣΕΥΠ είχαν προσκληθεί να μιλήσουν για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του, εκτός από τα ΚΟΠΑ Πάτρας, ο μηχανικός και συγκοινωνιολόγος κ. Κυριακόπουλος και ο δικηγόρος κ. Κρινίδης. Ευχαριστούμε θερμά τόσο την ΣΕΥΠ και συγκεκριμένα την κ. Κλωνή για την πρόσκληση όσο και τους σπουδαστές και ακροατές της εκδήλωσης για τη θερμή υποδοχή, την ενεργό συμμετοχή και το ζωηρό ενδιαφέρον τους με παρεμβάσεις, παρατηρήσεις και ερωτήσεις κατά τη συζήτηση! (βλ. συνημμένες φωτογραφίες)

3.

Τέλος, στις 4/12/2013 η Υπηρέτης-Δάσκαλος, Ψυχολόγος και Εκπαιδευτικός κ. Καικιλία Κατσιβαρδά, προσκεκλημένη του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, πραγματοποίησε παρουσίαση – παρέμβαση για τον εθισμό και συγκεκριμένα για το αλκοόλ στους μαθητές της Α’ Λυκείου. Με την ευκαιρία απολαύστε τη δημιουργικότητα και τη δραστηριότητα αυτών των παιδιών (καθώς και φωτογραφίες από τη δράση) όπως φαίνεται στην «εφημερίδα» του σχολείου τους εδώ http://schoolpress.sch.gr/3gelpyrgou/?p=50

 

 

 

10  Ιανουαρίου  2013

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη στην προώθηση της δουλειάς και της μεθοδολογίας των Κλαμπ σε επίπεδο εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ.

…συγκεκριμένα…

Οι άνθρωποι του “Ιχνηλατώντας” μας προσέγγισαν με την επιθυμία να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α.) Πάτρας.
Ήρθαν στην Πάτρα για συναντήσεις συνεργασίας και γυρίσματα.
Οι υποστηρικτές μας, οι συνεργάτες, οι φίλοι μας και τα μέλη των Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας πρόθυμα βοηθήσαμε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου επεισοδίου.
Με χαρά, λοιπόν, σας προωθούμε την ενημέρωση που είχαμε από την κ. Αλεξάνδρα Μπότη, Δ/ντρια Παραγωγής της White Fox:
“Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες σε εσάς και τους συνεργάτες σας για την πολύτιμη συμβολή σας στην υλοποίηση του ντοκιμαντέρ της σειράς “Ιχνηλατώντας”. 
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για την ημερομηνία προβολής του, η οποία έχει προγραμματιστεί την  
Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 12:00 στην Κρατική τηλεόραση (ΕΤ1)
 
Ευχόμαστε  ο αγώνας σας για μία κοινωνία  που αγκαλιάζει με στοργή και ενδιαφέρον τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, να βρουν πολύτιμους συμπαραστάτες  να ευαισθητοποιήσουν και να εμπνεύσουν ανάλογα.
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας.
Με εκτίμηση

Aλεξάνδρα Μπότη

Διευθ. Παραγωγής”

Ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν με κάθε τρόπο, στην κάμερα ή και πίσω από αυτή, για την πραγματοποίηση ενός τόσο σπουδαίου για εμάς βήματος… Τίποτα από όσα έχουν επιτευχθεί ως σήμερα από τα Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας, αλλά και όλης της χώρας, δε θα ήταν εφικτό χωρίς την ύπαρξη ενός τόσο ζεστού και υποστηρικτικού, ανθρώπινου κυρίως παρά θεσμικού, δικτύου.

Με τιμή,

Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ Πάτρας

Πάτρα, 13/04/2012

Αγαπητοί φίλοι/ες και συνεργάτες των Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας,

 

Με μεγάλη χαρά επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει καθώς και για άλλες που σχεδιάζουμε:

 1. Πρώτ’ από όλα -όπως σας είχαμε ήδη αναγγείλει- πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διοργάνωση της Σχολής Αλκοολογίας Επιπέδου Ι με εκπαιδεύτρια την υπηρέτη – δάσκαλο και Γενική Γραμματέα του Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α., κ. Καικιλία Κατσιβαρδά. Το πολύ απαιτητικό εκπαιδευτικό σεμινάριο 20 ωρών, υποχρεωτικό για όλα τα μέλη που συμμετέχουν στα Κλαμπ, σύμφωνα με κοινή ομολογία, βοήθησε -σε επίπεδο ενημέρωσης και πληροφόρησης αυτή τη φορά- τις οικογένειες/ μέλη. Οι εργασίες της Σχολής φιλοξενήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πατρών. Για το λόγο αυτό θέλουμε εκ νέου να ευχαριστήσουμε τους πατέρες Θεοδόσιο και Αναστάσιο, όπως και την υπεύθυνη του Πνευματικού Κέντρου κ. Πόπη Γιαννοπούλου, για την προθυμία και τη ζεστασιά με την οποία μας παραστέκονται κάθε φορά.
 2. Με την αφορμή της βράβευσης ακόμα 2 οικογενειών για ένα και δύο έτη νηφαλιότητας η καθεμιά και στον ίδιο χώρο ανταμώσαμε πάλι σε ένα interclub όλα τα Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας στις 21/03/2012. Μιας και ήταν και το πρώτο interclub του έτους, αποφασίσαμε να κόψουμε και την πίτα μας για το νέο έτος… Μην πάει ο νους σας στο «κακό»! Με νοστιμότατη (από το ζαχαροπλαστείο Caravel) νηστίσιμη βασιλόπιτα έγινε η γιορτή, εντός της Σαρακοστής γαρ!
 3. Συνεχίζουμε τη διανομή φυλλαδίων και ενημερωτικού υλικού του Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α. και των Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας σε φορείς και δομές της πόλης μας. (Το υλικό αυτό έχει τυπωθεί με έξοδα των οικογενειών και μοιράζεται με φειδώ με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας για τη δυνατότητα που έχει κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ να λάβει βοήθεια). Με χαρά και τιμή θα θέλαμε να σας δώσουμε μια ενδεικτική λίστα με τους φορείς και τις δομές που είναι ενήμεροι και δικτυωμένοι με τα Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας: το Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, η κίνηση Πρόταση, το Κέντρο Πρόληψης Νομού Αχαΐας, το Κ.Ε.Θ.Ε.Α.-ΟΞΥΓΟΝΟ, ο Ο.Κ.Α.Ν.Α.-Γέφυρα, ο Δήμος Παραλίας, ο Δήμος Αιγίου, οι Ενορίες Αγίων Αναργύρων, Αγίου Νικολάου και Αγίας Σοφίας Πατρών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Τροχαία Πατρών, τα Αστυνομικά Τμήματα Γούναρη, Ερμού και Πανεπιστημίου, ιδιώτες ιατροί κ.ο.κ. Με την ευκαιρία της κοινοποίησης αυτής της λίστας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους που μας καλοδέχτηκαν στις παραπάνω δομές και φορείς και με τους οποίους είχαμε ιδιαιτέρως διαφωτιστικές και χρήσιμες συναντήσεις.
 4. Ο Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α. και τα Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας εκπροσωπούμενα από την υπηρέτη – δάσκαλο και Ταμία του Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α., κ. Έλσα Μακρυκώστα, έστειλαν κείμενο με σκοπό να συμμετάσχουν σε έκδοση με θέμα τον εθελοντισμό, που ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Για τη σκέψη και τη συνεργασία της θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά την κ. Ματίνα Μάγκου, που μας προσέγγισε. Αναμένουμε με αγωνία νεότερα…!
 5. Ως εδώ με τα παρελθόντα… ΤΩΡΑ, θα θέλαμε να ευχηθούμε Καλό Πάσχα και όμορφες γιορτές με υγεία, αγάπη και χαρά…. Μα για τούτη εδώ τη στιγμή και τη συγκυρία ειδικά να ευχηθούμε επιπρόσθετα δύναμη, αισιοδοξία και είθε να καλοδεχτούμε στη ζωή μας ό,τι μικρό ή μεγάλο μπορεί ακόμα να μας «ανασταίνει»!
 6. Τέλος, για το άμεσο μέλλον, να σας δώσουμε ραντεβού το Σάββατο 21/04/2012 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Τα Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας θα είμαστε εκεί μετά από πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού με αφορμή την 28η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Συγκεκριμένα, θα είναι εκεί η κ. Καικιλία Κατσιβαρδά, υπηρέτης – δάσκαλος και Γενική Γραμματέας του Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α. και η κ. Έλσα Μακρυκώστα, υπηρέτης-δάσκαλος και Ταμίας του Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α. μαζί με μέλη οικογενειών και θα έχουμε ενημερωτικό υλικό και μια ζωγραφική δραστηριότητα για μικρά (…ή και μεγάλα) παιδιά το πρωί του Σαββάτου από τις 11:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ. Στο ίδιο σημείο θα μας βρείτε και το απόγευμα από τις 5:00 μ.μ. ως τις 8:00 μ.μ. Με την παρουσία μας θα θέλαμε να συναντηθούμε, να σας γνωρίσουμε, να σας ενημερώσουμε και να προτείνουμε στην τοπική κοινωνία έναν καθαρό τρόπο ζωής. Η παρουσία μας στην κοινότητα θα θέλαμε να εμπνεύσει κουράγιο και δύναμη στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αλκοόλ ώστε χωρίς ντροπή ή φόβο, να αναζητήσουν τη βοήθεια που έχουν ανάγκη.

 

Leave a comment