Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Τα Κ.Ο.Π.Α Πάτρας μας ενημερώνουν…..


Αγαπητοί Φίλοι, Φίλες και Συνεργάτες των ΚΟΠΑ Πάτρας,

Επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας για να σας «πούμε» τα νέα μας. Το καλοκαίρι έχει φτάσει ήδη στα μισά του… Κι όμως εμείς σας έχουμε νέα!

 1. Πριν από όλα να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε ότι τα ΚΟΠΑ Πάτρας δεν αναστέλλουν τη λειτουργία τους ούτε κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, ούτε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα σχετιζόμενα με το αλκοόλ προβλήματα στις οικογένειες των κλαμπ είναι παρόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και δεν αναγνωρίζουν «διακοπές». Έτσι και τα ΚΟΠΑ είναι παρόντα και λειτουργούν αδιάλειπτα εβδομαδιαία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τη στήριξη όλων των μελών τους και της τοπικής κοινωνίας.
 2. Όπως θα είδατε ήδη από την κορυφή του newsletter τα ΚΟΠΑ Πάτρας, έχουν πια το δικό τους λογότυπο! Μάθετέ το, αγαπήστε το όπως κι εμείς… Σιγά – σιγά έτσι θα μας αναγνωρίζετε. Επιφυλασσόμαστε για τη διανομή του έντυπου υλικού μας, προς φορείς και υπηρεσίες της πόλης, για την ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών και των επιστημόνων όσο και των πολιτών που αναζητούν βοήθεια. Η εκτύπωση και η διανομή τους γίνεται με πόρους των οικογενειών – μελών των ΚΟΠΑ.
 3. Ευχαριστούμε θερμά για την έμπνευση, την απλόχερη βοήθεια και την σταθερή συνεργασία τη φίλη και τη συμπολίτισσά μας, γραφίστρια, Ρουμπίνη Πανδή για το δημιουργικό κομμάτι και την επιμέλεια των λογοτύπων των ΚΟΠΑ Πάτρας, του ΚΟΠΑ Πειραιά και του ΕΣΚΟΠΑ (Ελληνικού Συλλόγου ΚΟΠΑ).
 4. Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε με μια επετειακή ημερίδα στις 4/6/2011, στον Πειραιά για τα 10 χρόνια λειτουργίας του εκεί ΚΟΠΑ. Ακολούθησε διεθνές interclub, με τη συμμετοχή ΚΟΠΑ από τον Πειραιά, την Πάτρα, το Ηράκλειο και την Απουλία της Ιταλίας, κατά το οποίο απονεμήθηκαν διπλώματα νηφαλιότητας ενός έως και δεκατριών ετών! Στα πλαίσια της ημερίδας και της διαρκούς εκπαίδευσης των υπηρετών/δασκάλων πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά μονοθεματικό σεμινάριο με θέμα την υποτροπή, από την Maria T. Salerno, ειδική παθολόγο, υπηρέτη/δάσκαλο στο Bari της Ιταλίας.
 5. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε στο site του ΕΣΚΟΠΑ www.escopa.gr Εκεί θα βρίσκετε νέα από τα κλαμπ της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως και δημοσιεύσεις σχετικές με το αλκοόλ, φόρουμ συζητήσεων, καθώς και πληροφορίες για τη μεθοδολογία του V. Hudolin, πάνω στην οποία βασίζεται η λειτουργία των ΚΟΠΑ.
 6. Ήδη από το Μάιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το τέταρτο ΚΟΠΑ της Πάτρας – κλαμπ «Φοίνικας» – , όπως το βάφτισαν τα ιδρυτικά του μέλη). Υπηρέτης/δάσκαλος σε αυτό το ΚΟΠΑ είναι η κ. Ιφιγένεια Σωτηροπούλου. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας, επί της Δοϊράνης 9. Συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από 19:00-20:30. Με αυτή την αφορμή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του Ναού για την παραχώρηση του κέντρου, όπως και για την διάθεση τους για συνεργασία.
 7. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Ενοριακό Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για τη βράβευση τριών μελών μας που ολοκλήρωσαν ένα έτος νηφαλιότητας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν με ενθουσιασμό η Γενική Γραμματέας του ΕΣΚΟΠΑ και Υπηρέτης/δάσκαλος  ΚΟΠΑ Πάτρας, Καικιλία Κατσιβαρδά και η Ταμίας του ΕΣΚΟΠΑ και Υπηρέτης/δάσκαλος ΚΟΠΑ Πάτρας, Έλσα Μακρυκώστα. Έτσι έγιναν και τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου ΚΟΠΑ στην Πάτρα! Στο interclub που ακολούθησε παλιά και νέα μέλη των ΚΟΠΑ Πάτρας ανταλλάξαμε εμπειρίες, πήραμε και δώσαμε δύναμη, γνωρίσαμε τους άλλους και αναγνωρίσαμε τους εαυτούς μας στις διηγήσεις εαυτών και αλλήλων, συν-κινηθήκαμε!
 8. Συνεπείς με τις αρχές της μεθοδολογίας του Hudolin τα ΚΟΠΑ Πάτρας συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες της Πάτρας, διευρύνοντας το δίκτυο αλληλοβοήθειας και δημιουργώντας προσβάσιμες διεξόδους σε όποιον επιλέγει να αλλάξει στάση και να οδηγηθεί σε έναν καθαρό τρόπο ζωής.
 9. Τέσσερα ΚΟΠΑ λειτουργούν πια στην Πάτρα
  • Δευτέρα 19:00 – 20:30 (Πνευματικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων),
  • Τρίτη 19:00 – 20:30 (Πνευματικό Κέντρο Αγ. Σοφίας),
  • Τετάρτη 19:00 0 20:30 (Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νικολάου)
  • και 19:30 – 21:00 (Πνευματικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων

 10. Κάθε φορά που θα έχουμε νέα θα σας ενημερώνουμε με αυτόν τον ηλεκτρονικό τρόπο. Αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό σημείωμα, παρακαλούμε να μας απαντήσετε σχετικά. Επίσης, παρακαλούμε να προωθείτε αυτό το μήνυμα σε όσους εσείς κρίνετε ότι μπορεί να αφορά ή να ενδιαφέρει ή και να μας κοινοποιήσετε τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις, ώστε να το κάνουμε απευθείας εμείς. Η δικτύωσή μας, δημιουργεί διεξόδους που πολύ συχνά, στο πεδίο μας, σώζουν ζωές.

 

Leave a comment