Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ της Πάτρας γιόρτασαν 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς

Πάτρα, 19/11/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την Ημερίδα

«10 χρόνια ΚΟΠΑ Πάτρας: χθες – σήμερα – αύριο»

 

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Τομέα Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών η ημερίδα με τίτλο «10 χρόνια ΚΟΠΑ Πάτρας: χθες – σήμερα – αύριο».

  

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών με εκπρόσωπό του τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβάσιο, και αυτοπροσώπως η Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, κ. Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της 6ης Υ.Π.Ε., κ. Κυριάκος Αυγερίδης, ο Διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, Παιδίατρος – Νεογνολόγος, κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος, PhD και η Πρόεδρος του ΕΣΚΟΠΑ και Ψυχίατρος, Επιμελήτρια Β’ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, κ. Στέλλα Χρηστίδη.

Η ημερίδα περιελάμβανε εισηγήσεις και παρουσιάσεις με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τα ΚΟΠΑ Πάτρας και την ιστορία τους, την παρουσίαση της μεθοδολογίας Hudolin και την ενημέρωση των πολιτών για τις πολλαπλές επιπτώσεις από την κατανάλωση αλκοόλ (οργανικά, ψυχιατρικά, ψυχολογικά, κοινωνικά, νομικά, τροχαία ατυχήματα κ.λπ.).

Οι παρουσιάσεις και οι εισηγήσεις ήταν πλήρεις και κατανοητές, ήταν δηλαδή έτσι δοσμένες ώστε να εκπληρώσουν τους στόχους των ΚΟΠΑ Πάτρας για ενημέρωση –σαφή και επιστημονική- της τοπικής κοινωνίας.

Από τα πιο επιδραστικά όμως μέρη της ημερίδας, ήταν, κατά γενική ομολογία, οι προσωπικές, βιωματικές καταθέσεις των μελών των ΚΟΠΑ Πάτρας, Αθηνών, Πειραιώς, Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης που αντάμωσαν κατά τη διάρκεια του interclub. Ήταν ένα έντονα συγκινησιακά φορτισμένο μοίρασμα, μια μοναδική ευκαιρία να συμμετέχει κανείς –κι όχι μόνο να παρακολουθήσει- σε συνάντηση ΚΟΠΑ.

Στο σημείο αυτό, λοιπόν, τα μέλη και οι υπηρέτες-δάσκαλοι των ΚΟΠΑ Πάτρας θέλουμε να ευχαριστήσουμε πριν από όλους το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών που γενναιόδωρα μας φιλοξένησε στις υπέροχα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του.

Να ευχαριστήσουμε όλους τους εισηγητές* που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και συμμετείχαν στην Ημερίδα, ιδιαιτέρως δε εκείνους που χρειάστηκε να ταξιδέψουν από την Κρήτη και την Αθήνα για να βρεθούν κοντά μας και να μας τιμήσουν με την παρουσία και τη γνώση τους. Να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τα μέλη των ΚΟΠΑ Πάτρας που αποτέλεσαν την Οργανωτική Επιτροπή και την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων, χωρίς την εντατική φροντίδα των οποίων μια τέτοια διοργάνωση θα ήταν αδύνατη. Και βεβαίως να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους Πατρινούς επιχειρηματίες που στάθηκαν βοηθοί και χορηγοί μας στην εκδήλωση αυτή, φανερούς και αφανείς!

Αναλυτικά ευχαριστούμε τους:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΣΚΟΠΑ στη λήξη της ημερίδας τίμησε μέλη της τοπικής κοινωνίας που συνετέλεσαν πριν 10 χρόνια τα μέγιστα είτε με την προσωπική τους εμπλοκή είτε με την επιστημονική τους ιδιότητα ή και συντελούν ακόμα στη λειτουργία και την ανάπτυξη των ΚΟΠΑ Πάτρας. Ο ΕΣΚΟΠΑ θέλησε να τιμήσει με τον τίτλο των επίτιμων μελών του τους:

Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, Γιάννη Βλάχο – Ψυχίατρο, Γιάννη Δρίτσα –Καθηγητή ΑΤΕΙ, Μαρία Κλουκινιώτη – Νοσηλεύτρια, Θώμη Σταύρου – Κοινωνική Λειτουργό, Χρυσούλα Καρατζά – Ειδική Παθολόγο-Ηπαττολόγο, Αντώνη Καλόφωνο – Ιατρό Μικροβιολόγο, Αλεξάνδρα Λέκκου – Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Κωνσταντίνα Σωτηριάδου – Ψυχίατρο και Βασίλη Πασσά, Ιατρό και Επιστημονικό Υπεύθυνο της κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ.

*Αναλυτικά εισηγητές ήταν οι:

Γιάννης Βλάχος (Πάτρα)Ψυχίατρος
Θώμη Σταύρου (Πάτρα)Κοινωνική Λειτουργός,   Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής   Ενότητας Αχαΐας
Μαρία Κλουκινιώτη (Πάτρα)Νοσηλεύτρια Κ. Υ.   Χαλανδρίτσας και Ιατρείου Αλκοολογίας Πάτρας
Έλσα Μακρυκώστα (Πάτρα)Υ/Δ ΚΟΠΑ Πάτρας, μέλος   ΚΟΠΑ Πάτρας
Ελένη Αθανασοπούλου   (Πάτρα)Υ/Δ ΚΟΠΑ Πάτρας,   Ψυχολόγος Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Κωνσταντίνα Κοτσή (Πάτρα)Ψυχολόγος   Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών
Ιφιγένεια Σωτηροπούλου   (Αθήνα)Υ/Δ, Ψυχολόγος
Καίτη Ζαχείλα (Ρέθυμνο)Υ/Δ ΚΟΠΑ Ρεθύμνου,   Ψυχολόγος
Καικιλία Κατσιβαρδά   (Πάτρα)Υ/Δ ΚΟΠΑ Πάτρας,   Ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων
Στέλλα Χρηστίδη (Αθήνα)Υ/Δ ΚΟΠΑ Πειραιά,   Πρόεδρος ΕΣΚΟΠΑ, Ψυχίατρος, Επιμελήτρια Β’, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής   (Ψ.Ν.Α.)
Βιολέτα Σιγάλα Κοντούδη   (Πάτρα)Ψυχίατρος,

Διευθύντρια

Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου   Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων ΠατρώνΧρυσούλα Καρατζά (Πάτρα)Ειδική Παθολόγος,   Ηπαττολόγος, Ιατρείο Αλκοολογίας Πάτρας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΡίουΓιάννης Μουζάς (Ηράκλειο)Υ/Δ ΚΟΠΑ Ηρακλείου,   Γαστρεντερολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημιακό   Νοσοκομείο Ηρακλείου, Ιατρείο ΑλκοολογίαςΔήμος Φωτόπουλος   (Ρέθυμνο)Ψυχίατρος, Υπεύθυνος   Δικτύου θεραπευτικών Υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου, Τμήμα Αλκοόλ ΟΚΑΝΑ ΡεθύμνουΣπυρίδων Νιάρος (Πάτρα)Αστυνόμος Β’,   Προϊστάμενος Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.)Γιάννης Ανυφαντάκης   (σύνδεση skype)Ψυχολόγος, Συνεργάτης   Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αλκοολογίας Παν/μίου Φλωρεντίας

 

 

 

Leave a comment